Parkinson Hasta Bakıcısı neden tercih edilmelidir sorusunun cevabını, Parkinson Hastalığı’nı yakından tanıyarak başlamalıyız.
Parkinson Hastalığı
Parkinson hastalığını öğrenmek için önce Dopamin hormonu ne işe yarar ? ya da Dopamin nedir ? bilgi sahibi olalım.
Dopamin beyin tarafından üretilen, insanın kendini iyi hissetmesini sağlayan, özgüven sağlayan, bir mutluluk hormonudur. Dopamin hormonu sayesinde zevk aldığınızı hisseder, mutluluk seviyeniz artar.Bu hormonun eksildiği ve az salgılanması durumunda halsiz, depresif ve yaşam kalitemiz düşer. Dopamin salgılanması için insanın bir amacı ve azmi olması şarttır, buna destek olarak c vitamini, bol güneş almak, spor ya da yürüyüş gibi kendimizi mutlu edecek her şey kısacası beyni meşgul etmek gerekmektedir.
Parkinson Hastalığının Nedenleri ?
Parkinson hastalığı, insanların beyninde dopamin üreten mekanizmasında kayıplar olmasıyla ortaya çıkar.genelde ileri yaşlarda görülen parkinson hastalığının teşhisi konması için bir takım bulgular gereklidir.Bunlar; hareketlerin yavaşlaması, dinlenirken ortaya çıkan vücut uzantılarının ağrısı, kaslardaki sertleşmeler, refleks kayıpları gibidir. Parkinson hastalığı yavaş ve sinsi ilerler.Hasta yıllar içinde bulguları tek tek diğer sistemleri de etkilemeyerek başlar.Bulgular iyice gün yüzüne çıktığında kollarda güçsüzlük, yürüme zorluğu, yüz ifadesindeki mimik donukluğu olarak çıkar. En sık titremeler ellerde görülür.
Parkinson hastalığının sonuçları;
Parkinson hastası ve hastanın yakınları yaşlı bakımı hizmeti veya hasta bakımı hizmeti almaya karar verdiği etkenler de diyebiliriz.Bu etkenler Parkinson hastası olan kişide unutkanlık, psikolojik durumdaki değişiklikler sindirim ve ürolojik bozukluklar, uyku düzensizliği ve bunların etkilendiği diğer sistemler zinciridir. REM denilen uyku davranış bozukluğu “canlı rüya görmeleri” ve “koku alma bozukluğu” Parkinson teşhisinden yıllar önce başlamış olabilir.
Parkinson hastası için ne yapabilirim ?
Hastalığı iyi araştırıp, bilinçlenerek işe başlanmalıdır.Parkinson hastası ve hastanın yakını bu araştırmayla hastalığı kabullenir. Durumu yönetmek için önlemler ve düzenlemeler yapmaya başlar. Bu durum hem Parkinson hastasının yaşam kalitesini arttırır hem de hastalığın hızlı ilerleyişini yavaşlatır. Hastalığın sebeplerini sorgulamaktan çıkıp sonuçlarını yönetmeyi hedef haline getirir. Bu tür Alzheimer hastalığı, Demans Hastalığı ve Parkinson Hastalığı gibi teşhislerde hasta tek başına yaşamını idame edemez. Onu anlayan, dinleyen, sakin, sabırlı, uyumlu, günlük ihtiyaçlarını karşılayacak; koruyup gözetecek bir tecrübeli yaşlı bakıcısı veya tecrübeli hasta bakıcısı ihtiyacı doğar.
*Hastanızın yaşam fonksiyonları tamamen bozulmuş ve makineye bağlı şekilde ise, evde hasta bakımı hizmeti, yoğun bakım hemşiresi, hasta bakıcı hemşire, hasta bakıcısı, hemşire, evde yaşlı bakımı, Alzheimer hastasına bakıcı, demans hastasına bakıcı, Parkinson hastasına bakıcı gibi hizmetleri profesyonel ellerden alabilirsiniz.
Biz Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları olarak 33 yıldır bu hastalıklarla mücadele eden hastalarımıza ve hasta yakınlarına uzman danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bizimle iletişime geçtiğinizde Parkinson hastalığının nedenlerini ve sonuçlarını anlatmanıza gerek yoktur.Aradığınız hasta bakıcı özelliklerini, yılların tecrübe ve birikimi ile hazır portföyümüzle karşılıyoruz. Size sadece Berkay Danışmanlık Kurumumuza başvurmak ve seçmek ayrıcalığını yaşatıyoruz. Eğer kendi hayatınızın ve Parkinson hastanızın hayatını kolaylaştırıp, bilinçli bir durum yönetimi istiyorsanız; evde yaşlı bakımı, evde hasta bakımı hizmetlerimizden faydalanıp, Parkinson hasta bakıcısı arıyorum diyorsanız, size bu arayışında köprü olmaya hazırız. Empati yapabilen ve güvenilir ellerden yaşlı bakıcısı ve hasta bakıcısı hizmetimiz için iletişiminizi bekliyoruz.