Sevgili ihtiyaç sahibi işveren ailelerimiz, evinizde yabancı uyruklu bakıcı, yabancı uyruklu yardımcı, yabancı uyruklu yaşlı bakıcısı, yabancı uyruklu hasta bakıcısı, yabancı uyruklu temizlikçi çalıştırmayı düşünüyorsanız, Yabancı bakıcı çalışma izni nasıl alınır? ve çalışma izni için ne gibi şartlar gerekiyor, bu yazımız ile yabancıların çalışma izinleri hakkında sizleri genel anlamda bilgiler paylaşmak isteriz.
Evde yabancı uyruklu çalıştırabilmek için uymanız gereken kurallar;
*Yabancı uyruklu bakıcı ya da yabancı uyruklu bakıcı hizmetini, çocuk bakımı, yaşlı bakımı ve hasta bakımı olarak hizmet alabilirsiniz.
*Yabancı uyruklu bakıcı alımı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus yabancı bakıcının oturma izni olması durumudur. İkamet izni bulunan yabancı bakıcı için çalışma izni almak çok daha kolay ve uygun maliyetli olacaktır.
*Yabancı bakıcı çalıştırabilmek için, mutlaka yabancı bakıcı için çalışma izni yaptırılıp o şekilde iş başı yapması sağlamalısınız. Aksi taktirde, kanunlar nezdinde cezalara maruz kalırsınız.
Çalışma izni Başvuru Nasıl Yapılır?
Yabancı bakıcı veya yabancı yardımcı, çocuk bakıcısı, ev işlerine yardımcı bayan, yaşlı bakıcısı, hasta bakıcısı gibi ihtiyaç sahibi işverenlerin evinde işe başlamadan önce, işveren aile ile beraber izin başvurusu yapması gerekir.
Yabancı uyruklu yardımcı veya yabancı uyruklu bakıcı çalıştıracak olan, işveren olmadan, yabancı uyruklu vatandaş kendi başına izin alamaz. Bu nedenle her iki tarafın birlikte çalışma bakanlığına başvuru yapması gerekir.
Türkiye’de çalışma izinleri düzenlenmesi ve verilmesi alanında yetkisi bulunan kuruluş/merci (ÇSGB) Çalışma bakanlığıdır.
Çalışma izni nasıl alınır?
Yabancı uyruklu bakıcı için çalışma izni başvurusu işlemi elektronik ortamda internet üzerinden yapılır ve ayrıca belgeler kağıt üzerinde yazıya dökülerek ıslak imzalı bir şekilde bakanlığa ulaştırılması gerekir. Bakanlığa yapılan başvurular eksiksiz ve tam olması kaidesi ile 30 gün içerisinden bakanlık tarafından sonuçlandırılır.
Uygun görülmesi durumunda yabancı uyruklu bakıcı çalışma izni düzenlemesini (ÇSGB) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapar. Böylelikle yabancının izni alınmış olur.
Türkiye dışından bulunduğunuz, ülke üzerinden çalışma izni başvurusu yapmak için Türkiye Cumhuriyeti büyük elçiliği üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Türkiye sınırları içerisinde ise T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerinden başvuru yapılabilir.
Yabancı bakıcı çalışma izni nasıl alınır ?
Oturmalı yabancı uyruklu bakıcı hizmeti için, yabancı bakıcı olmak ve ev hizmetleri vermek bir meslektir. Herkes bu hizmeti verecek kabiliyete ve özveriye sahip olamaz.
Burada oturmalı yabancı bakıcı olarak yaşayan, tecrübeli yabancı bakıcı ve referanslı yabancı bakıcı için Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları hizmetinizde.
Aradığınız yardımcı bu işlerin gerektirdiği yeteneklere sahip, tecrübede ve güvenirlilik de olması temeldir. Bu temel bizim size çizdiğimiz doğru bakıcı, doğru yardımcı köprüsünün ilk adımıdır.
1991 yılından bu yana yabancı uyruklu bakıcı arayan tüm işveren ailelere, arayışların da onlara kılavuz olmayı prensip haline getiren 33 yıllık yabancı uyruklu bakıcı şirketi olarak, , deneyimli ve kaliteli yabancı bakıcı hizmeti ve portföyüyle hizmete hazırız.
ÖNCE GÜVEN SONRA HİZMET DİYEREK İLETİŞİME GEÇMENİZİ BEKLİYORUZ.
Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları Danışmanı
Güldan Şahbaz
27.06.2018